Operations berättelse

Här kommer min op-berättelse och ni får stå ut med sättet den är skriven på då jag kopierat den rakt av från viktop, orkar inte sitta och skriva samma sak på flera ställen.


Jaha ja, då har man varit hemma lite mer än ett dygn och börjar piggna till mera i huvet även om kroppen är trött, så jag tänkte ta och lämna rapport;)

Skrevs in vid lunch förra måndagen, den 19/3-07, när jag kom till inskrivningen fick jag veta att den avdelningen jag skulle vara på var stängd på grund av vinterkräksjukan så fick komma till avd 11 ist för 15, tyckte inte det gjorde så mkt jag var jue inte "van" vid nån av dem, efter samtal med hundra olika personer,(kändes det som) provtagning,sköterska,läkare,narkos tror jag jag pratade med, fick jag komma upp till avdelningen och fick min säng i ett fönster hörn på ett femm-manna rum. Satt och läste och skrev dagbok för att fördriva tiden sen blev det middag och ungefär samtidigt som den kom Cohen och pratade med mej och försäkrade sej om att jag fortfarande var säker på att jag ville göra det, sen följde tv tittande och dusch med den dära hemska sprittvålen, sen säng gående efter CSI kl 22. sov hyffsat bra hela natten, blev väckt vid 6 för ännu en dusch och lite piller sen vid 8 blev jag ner rullad till op och fick ligga där och vänta, allt utan att vara det minsta nervös, Alla tjatade hela tiden innan om att jag borde vara nervös, men inte så. Inte ens när jag blev inrullad i opsalen var jag nervös.

När jag vaknade på UVA var min första tankte "fan det gör jue ont, varför då?" jag hade inte haft minsta tanke på innan att det skulle göra ont efteråt:P Men jag fick massa morfin sprutor så det gick bra, blev kvar på UVA ett dygn ungefär på grund av att det var plats kris på avdelningen, mend vid lunch på onsdagen rullades jag upp till mitt rum igen, minns inte så mkt av onsdagen mer än att sjukgymnasten var där och tvingade mej ur sängen och stå på golvet, dom fick typ släpa upp men men upp kom jag och på torsdagen fick jag gå med gåbord till toaletten och borsa tänderna.

Sen på fredagen var jag riktigt pigg och gick ett par vändor i rummet iafall,på fredagen var det även dags för röntgen för att se att allt var tätt,och det var det så så fort sköterskan på avdelningen fick bilderna att allt var bra tog dom bort den dära hemska sonden ur näsan, det var Såå skönt och jag fick försiktigt börja äta vatten med sked, det vattnet var guda gott! första drycken sen måndag kväll, var tvungen och ringa hem till Maria(sambon) och tala om hur gott vatten kan vara:P mest för att hon hatar vatten skratt. På fredagen hade jag även besök av dietisten som bara sa saker jag ändå mindes från info mötet i maj. men det var väl bra att hon kom ändå.

På lördagen fick jag bli av med katetern och gå på toa, har aldrig haft kateter men det var en rätt trevlig upplevelse att slippa gå på toa och slippa känna sej kissnödig:P Var tur att jag inte behövde på toa första dagarna för jag fick så jävla mkt dropp att jag hade väl bott på toa, räknat ut att jag fick väl en 16 påsar dropp totalt under veckan,tänkt vad mkt mera jag gått ner utan det:P
Lördagen var även dagen då jag fick börja smaka på soppa och dyl första soppan var dock ingen höjdare nån läskig fisksoppa men sen blev det bättre med yoghurt och dyl.

Söndagen var bara tråkig gick runt runt och glodde lite på tv och fick i mej den dära Litern dom satt som gräns, Sen på måndagen var det äntligen dags och åka hem, fick veta redan på morgonen att Cohen sagt att jag skulle få åka hem men fick inte åka fören på eftermiddagen när han varit och träffat mej,Sen när jag var klar vid 13.30 och dom kom sej för med att boka sjuktransport som jag sa redan tidigt skulle bokas för jag vet att man får vänta när man ska hem från falun hit till södra dalarna, så blev det en transport 16.30! Så jag ringde pappa och darrade lite på rösten så kom han:P

När jag kom hem blev jag mött av en vääldigt glad liten Puff hund som prompt skulle pussas och gosa så var bara att sätta sej i soffan och akta magen, men det var gudomligt skönt och komma hem till djur och flicka och få vara hemma, var nog mera trött än jag kände mej för vid 19 däckade jag och så var det kört med CSI flickan fick inte upp mej trotts flera försök, sen vaknade jag 4 imorse av att magen vred sej i hunger, missade jue middagen när jag somnade så blev upp och dricka lite sne sova mera till 7 när jag vaknadeo ch sne dess  har hållit igång, dock med en eftermiddags vila.

Så nu är det bara att kämpa på med flyt och pure mat, det är sjukt hur sugen man blir på att tugga så fort man ser något tuggbart! Men det ska nog bli bra, första veckan resulterade jue i 4.7kg ner så=)

Nu tackar jag för mej och mitt pladder;)


Dubbelmoral

Jag blir så jäkla less på folk som inte verkar tänka på vilken jävla dubbel moral dom faktiskt har. Dom skriker som grisar för en sak och det är fel och det ska inte vara si och så och folk blir utskällda för minsta lilla åsikt vad det än gäller. Nästa stund är det dom sjävla som gör något liknande fast på ett annat tema. Ser dom verkligen inte att dom gör samma saker? Men det är väl som med människor överlag, det dom själva tycker är rätt är rätt för alla, det dom inte gillar får dom kasta hur mkt skit dom vill på, men jävlar om någon kommer och inte gillar något som dom gillar, då blir man grillad levande. Hur står såna människor ut med sej själva?

Gaaargh

Den hära dagen suger verkligen. Vakna med ryggvärk och alla djuren skulle krångla på något vis. Varför just nu?
Och jag stör mej så jävligt på mitt konstanta "jag ska äta detta för sista gången" tänket. Vet att det är många som gör så inför denna op. Men ändå..jag skulle jue vara duktig denna vecka...men hon den duktiga tog sej en resa utomlands och lämnade mej här....
7kg upp sen december är inte okej...får hoppas Mizzy har rätt och dom inte väger en inför open...Då lär jag väl sparkas ut med huvet före....

Nu ska jag åka och tröst handla lite och gömma mej med det jag handlar.

Seg som en seg råtta

jag är tok trött men så fort jag försöker sova blir jag klarvaken. Det drar i mej och mummlas och pratas och allt vill ha uppmärksamhet. Jag känner mej som i en avlägsen värld där jag inte når fram att ta på saker, så dom känns overkliga och avlägsna men jag ser dom genom dimman.
Jag mår inte direkt skit men jag är inte glad och så häller. Jag är i mitten av bubblan eller vad man ska säga. varken utanför eller innaför riktigt utan mitt i glaset på den.
 Jag skulle vilja lägga mej och bara sova men det går som sagt inte... Funderar på att åka till lidl och köpa tunnbröd. Det är gott det. Och mera cola så man kan fördriva kvällen med dålig tv och cola och tunnbröd mackor.

I helgen har Helena varit här och det har varit trevligt, som vanligt i hennes sällskap=)

Imorn är det en vecka tills jag skrivs in för open. Kanske börjar bli nervös snart? Ännu bara nervös för hur lång dagen och natten där kommer kännas innan det är dags. Hoppas det blir mkt och göra eller vad man ska säga så tiden går fort. När jag vaknar där efter open börjar mitt nya braiga liv. Ja matmässigt, resten kommer kanske vara en ännu värre röra har dom varnat mej för...

Nej nu ska jag till Lidl innan dom stänger.

Jahapp

Då har man slutat med reductilen och börjat med xenical igen, men inte fan ger det nån effekt iafall...inte som första gången jag åt dem..men men det är jue egentligen så det ska vara, att man inte känner nån effekt, men jag gillar att verkligen veta att dom funkar...Äter som en jävla elefant hela tiden alldeles som att jag måste äta allt jag inte kommer kunna äta på länge sen. Får verkligen hoppas jag får den dära berömda omkopplingen av hjärnan efter open som så många verkar få. Få det dära då allt fett och socker rikt smakar helvete. Det vore rena drömmen! Något bra med open:P

det är 13 dagar kvar nu men än är jag inte ner vös. Jag är bara nervös över att behöva vara där en dag och en natt innan det händer något.

Nej nu ska jag jobba vidare lite och försöka få mitt snurriga huve att sluta snurra.

Less less less

Idag är jag bara så sjukt gävla less på ALLT. jag stör mej på allt. och JA jag stör mej säkert på dej oxå! iafall om du har det bättre än mej med dina jävla i-landsproblem.
Jag har inga direkt problem idag bara massa äckliga känslor som jag vill spola ner i toaletten och aldrig mera se. Men jag vet jue efter 4 år att dom inte går och spola bort. Okej nu var jag snäll, det är fyra år sedan dom blev "publika" om vi räknar med hur länge dom har funnits så minns jag inte. men iafall sen man började det dära jävla högstadiet. Men det ska vi inte prata om.

Och jag är sjukt less på att vara utan pengar jämt. Okej just nu har jag penar men det är mat och medicin pengar. Jag vill kunna åka bort och göra något kul. Men vem skulle bekosta det?

Nu ska jag ta mitt syra nylle och gå och gräva ner mej i närmaste sandlåda och inte komma upp fören den hära jävla förbannade skit vintern är borta!! Jag HATAR VINTER!. Okej idag hatar jag det mesta. Jag hatar att existera.